Saturday, August 25, 2012

Zeebaars uit de Míele stoomoven

Hier op Arnemuiden wordt er naast Tong, Schol en Kabeljouw ook Zeebaars gevangen. Toevallig kwam de buurman er gisteren nog mee, hij wist eigenlijk niet wat er mee te doen. Van Míele kreeg ik net een recept voor Zeebaars uit de stoomoven, dus kwam goed uit (nu alleen nog een stoomoven aan de buurman verkopen...).Gepocheerde zeebaars met tomatensalsaHoofdgerecht (4 personen)4 zeebaarsfilets van 100 à 120 g, zonder graten en schubben1 l visbouillontomatensalsa3 romatomaten1 stengel bosui50 ml olijfolie1 el poedersuiker1½ el sherryazijnpeper en zout uit de molen1. Snijd de onderkant van de tomaten kruislings in en zet ze in een stoomovenpan met gaatjes. Stoom ze 1 minuut op 90 ºC. Dompel de tomaten direct in koud water om het kookproces te stoppen. Verwijder de velletjes, snijd de tomaten in vieren en verwijder het zaad. Snijd de tomaat in blokjes en doe ze in een schaal.2. Was de bosui, snijd in dunne ringen en voeg de ringetjes bij de tomaat. Voeg de olijfolie, poedersuiker en sherryazijn toe, roer alles door en breng de salsa op smaak met peper en zout.3. Leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven in een dichte stoomovenpan. Schenk de bouillon erover. Stoom de vis in 5 minuten gaar op 100 °C.4. Schep een dikke streep de tomatensalsa in het midden van het bord. Neem de visfilets voorzicht uit de bouillon en dep ze droog met een keukendoek. Breng op smaak met peper en zout en leg ze op de tomatensalsa. Druppel er een fijne olijfolie overheen en garneer met nog een beetje salsa.Eet smakelijk!
Straks hoop ik trouwens ook te koken in de showroom. Ik heb onder andere Zeeuwse mosselen gehaald en ga ze met de stoomoven klaar maken. Klanten van me uit Amsterdam komen langs voor hun nieuwe keuken. Ze willen graag weten of de Míele stoomoven wat voor ze is dus ga ik met ze koken met de stoomoven.

No comments:

Post a Comment

 
back to top //PART 2